Kaffestugan

Adress: Landsvägen, Böda
Telefon: 0485-221 27
Internet: www.kaffestuganiboda.se
GPS: Latitud: 57.24612 / Longitud: 17.05885

Är du en vardagsnjutare som uppskattar det lilla extra? Kom till oss i så fall, för det är vi också!

BRÖD, KAKOR OCH BAKELSER BAKAT FRÅN GRUNDEN

Vi är ett hantverksbageri/café som gillar att baka allt från grunden, oavsett om det är matbröd, wienerbröd, vetebröd eller bakelser. Vi låter till exempel vårt surdegsbröd ta den tid det behöver för att få jäsa och utveckla alla sina härliga smaker i lugn och ro. Bröden knådas och formas sedan för hand innan de snittas och gräddas i vår stenugn. Vi hyser en stark kärlek till bra råvaror och föredrar äkta smör och grädde.

EGENROSTADE EKOLOGISKT ODLADE KAFFEBÖNOR

Kaffet du dricker hos oss, oavsett om det är latte, cappuccino, espresso eller en hederlig bryggkaffe, har nyligen rostats på plats här i butiken. AA Arabicabönorna är ekologiskt odlade i Uganda på sluttningarna av Mount Elgon, en inaktiv vulkan i östra delen av Uganda på gränsen mot Kenya. Den bördiga och vulkaniska jorden ger vårt kaffe dess speciella karaktär. Kaffet finns också att köpa i butiken, antingen som lösvikt eller i färdigpackade påsar om 250 g och de rostningar som finns att välja mellan är Original, Mörk eller Espresso.

GLASS OCH MARMELAD MED NATURLIGA INGREDIENSER

Vi älskar god glass! Därför tillverkar och säljer vi vår egen gelato som är en smakintensiv italiensk glass tillverkad av naturliga råvaror som mjölk, frukt, bär och socker. Om det inte är en sorbet förstås, för då är den oftast helt mjölkfri. Vi tillverkar också våra egna marmelader. Självklart är också dessa fria från konstigheter såsom smakförstärkare och konserveringsmedel. Vi gillar ju naturliga råvaror!

Vill du ha något matigare än fika så har vi det också; sallader, mackor, smoothies... för det njuter man ju också av!

Ps. Vi driver även Gelato & Biscuits i Sandviks hamn. Här kan du köpa glass, kaffe och delikata småkakor varje dag under högsäsong. Allt är förstås tillverkat från grunden av oss här på Kaffestugan.

Välkomna till vardagsnjutarnas högkvarter i Böda
Lena, Frank och Annette med personalDela den här sidan:
  • Annonsera där du syns

  • 0485-100 58

  • Ölandsmagazinet

  • 1
  • 2
  • 3

addthis - Delningsmodul