Nu spänner Tomas och Eva Isaksson bågen. Kårehamns fisk & havskök har under sommaren fått en helt ny restaurangdel med glasade väggar och fantastisk utsikt mot Östersjön och i den välsorterade fiskaffären har det varit rekordmycket folk.


Det har varit en otrolig sommar, säger Tomas. Visst har det fina vädret varit till stor hjälp, men vi har också byggt upp en trogen kundkrets, omsättningen har ökat rejält. Dessutom har byggandet av vindkraftsparken i havet utanför hamnen bidragit med ett ökat antal kunder, inte minst danskar och holländare som sätter Kårehamn på europakartan. I mitten av september kommer till exempel 18 tyska matskribenter hit, då tänker vi duka upp en riktigt öländsk buffé. Nu ser vi fram mot att förlänga säsongen med att ha öppet året ut. Fram till och med skördefesten kommer vi att ha öppet dagligen!

Under oktober, november och december blir det öppet fyra dagar i veckan, torsdag till söndag. Restaurangen kommer att servera dagens lunch, men också ha en spännande à la carte-meny. I december serveras det dessutom en julinspirerad trerättersmeny.

Hotellplaner

I Kårehamn finns både gästhamn och en ställplats för husbilar längst ute i hamnen. Ett fantastiskt läge, inte konstigt att Kårehamn blev utsedd till Årets Ställplats för ett par år sedan. Och får Tomas som han vill kan det bli ett hotell som enligt planerna ska inrymmas i det före detta ishuset i hamnen, i bästa fall redan till nästa sommar.

– Jag hoppas verkligen att hotellplanerna går i lås, säger Tomas. Det blir ett marint hotell med både soldäck och skybar. Läget intill kajkanten är oslagbart!

Senaste artiklarna

 • På Hotell Borgholm är det ägaren Owe Fransson som har komponerat vinlistan som nyligen har fått en prestigefylld, internationell utmärkelse. Han tog över hotellet 1972 och om ett par månader lämnar han över det till nya ägare.
  Läs!
 • Mer mat från Öland och östra Småland är målet för ett aktuellt projekt i Kalmar Län. Falafel som är gjorda av öländska ärter är ett exempel på ny mat från regionen. Flera sorters ärter och bönor odlas på Öland, de trivs i det milda klimatet och de goda jordarna.
  Läs!
 • Den öländska evenemangskalendern tar inte slut med Ölands Skördefest utan fortsätter med ett brett utbud av kulturevenemang, motion och mat för hela familjen. I år är det premiär för en ny höstmässa på södra Öland som sammanfaller med de kända fågelskådarveckorna.
  Läs!
 • I köket på Hotell Borgholm skapar Karin Fransson flyktiga konstverk som strax försvinner ut till de väntande gästerna i restaurangen. Hon tillhör toppen av den svenska kockeliten men är också en hängiven odlare och upptäcktsresande. Cykelturer och strövtåg i den öländska naturen inspirerar henne till nya smaksensationer.
  Läs!
 • Utgrävningarna i Sandby borg på sydöstra Öland har fått stor uppmärksamhet, både här hemma i Sverige och internationellt, sedan de arkeologiska undersökningarna inleddes 2010. Resultaten är minst sagt sensationella.
  Läs!
 • Kombinationen av den vackra naturen, spännande sevärdheter och bra körsträckor lockar motorcyklister till Öland. Vulcan Riders Sweden, en av Sveriges största motorcykelföreningar, har genomfört turer på Öland under flera år.
  Läs!
VISA FLER ARTIKLAR load all

Mest lästa artiklar

 • Vidsträckta kustremsor i sten eller sand, frodiga ängar fyllda av blommande orkidéer och 34 unika och vackert utsmyckande kyrkor. På Öland finns ett stort utbud av vigselplatser, festlokaler och service för alla människor, oavsett smak eller religion, vilket gör Öland till den perfekta bröllopsön.
  Läs!
 • Det var 1996 som Christina Prütz och Norbert Warhus flyttade till Sverige. Christina är litteratur- och språkvetare i botten och Norbert trädgårdsmästare och trädgårdsarkitekt. Christinas intresse för hantverk och design och Norberts kunnande inom finsnickeri och smide blev den perfekta kombinationen, när paret grundade företaget I&I Christina Prütz.
  Läs!
 • Den 28 augusti 1816 fick Borgholm stadsrättigheter genom ett kungligt beslut av Carl XIII. Den lilla köpingen Borgehamn, som varit lydköping under Kalmar sedan 1620, fick efter många års utredande, äntligen sina stadsrättigheter. Inte nog med det, den nyanlagda staden Borgholm var dessutom residensstad under åren 1820-1826 då Öland var eget län.
  Läs!
 • Får det lov att vara en kryddstark fårkorv med havtornsketchup och färskost? Filip Fastén, Årets kock 2014, är ute på skördeturné där han lagar mat och hämtar inspiration från de svenska matproducenterna. Den 26 september sätter han sin fot på Öland för första gången.
  Läs!
 • VIDA Konsthall och Museum har fint besök i sommar. Det är designern och modeskaparen Lars Wallin som visar Lars Wallin Fashion Stories. Utställningen pågår från 1 juli till 1 oktober och på vernissagen 1 juli kommer Lars Wallin självklart att vara på plats!
  Läs!
 • För fjärde året bjuder ölänningarna in till den stora vårfesten Öland Spirar 8-10 maj, när ön är som allra vackrast. Temat för helgen är trädgård, lantliv och naturupplevelser. Över hela ön anordnas aktiviteter i denna anda.
  Läs!
VISA FLER ARTIKLAR load all

addthis - Delningsmodul